Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній обід вегетаріанські страви › Сливи з малиною в солодкому вині
Сливи з малиною в солодкому вині

Сливи з малиною в солодкому вині

Вашій увазі чудова ідея для літнього фруктово-ягідного десерту – сливи з малиною в солодкому вині. Дуже смачно, вишукано і пікантно. Пряні спеції кориця і ваніль, а також червоне десертне вино надають ласощам незабутній аромат і божественний смак, який нікого не залишить байдужим. А найголовніше, що Вас приємно порадує – таку смакоту можна подавати як самостійний десерт або використовувати в якості соусу-прикраси для морозива, готових пирогів і тортиків, поливаючи їм зверху. У першому випадку страву можна вживати гарячею, у другому – бажано дати охолонути в холодильнику. Майте на увазі, «п'яні» фрукти завжди ідеально підходять для завершення романтичної вечері.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сливи — 1.35 кг
  2. 2. Вино десертне червоне — 570 мл
  3. 3. Ванілін — 10 г
  4. 4. Кориця (палички) — 2 шт,
  5. 5. Цукор — 75 г
  6. 6. Крохмаль — 10 г
  7. 7. Малина — 300 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180 гр С. Покласти сливи, ваніль і палички кориці в керамічну форму для духовки розміром 25х20 см, залити вином, змішаним з цукром. Поставити в середину духовки і запікати 40 хв, не накриваючи, повернувши сливи у вині один раз.

  2. Потім дістати форму з духовки, злити сливи, прибрати корицю, перелити соус в каструлю. Довести до кипіння і дати трохи покипіти протягом 5 хв.

  3. Потім змішати крохмаль з невеликою кількістю води, додати в решту соусу і збити вінчиком. Довести до кипіння, постійно збиваючи вінчиком, готувати, поки він не загусне. Потім додати малину, полити сливи з малиною соусом.