Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка фрукти › Сливовий «Наполеон»
Сливовий «Наполеон»

Сливовий «Наполеон»

Легендарний «Наполеон» любили, люблять і будуть любити по всьому світу. Це, напевно, один з тортиків, що найбільш часто готуються дбайливими господинями до святкового столу. І не дивно: листкове тісто, просочене заварним вершковим кремом, нікого не залишає байдужим. Цікава історія пов'язана з цим тістечком. Легенда свідчить, що вперше воно було приготовлено до масштабного святкування сторіччя вигнання Наполеона Бонапарта з Росії. Новий для всіх, але дуже смачний торт почали виготовляти у формі трикутника, що імітує капелюх полководця. З тих пір він отримав світове визнання і гучне ім'я, яке збереглося до наших днів, не дивлячись на те, що тістечко набуло прямокутну форму.

Кількість порцій 10
Час приготування 120 хв

  1. 1. Тісто листкове — 500 г
  2. 2. Сливи — 1 кг
  3. 3. Вершки — 100 мл
  4. 4. Цукор — за смаком
  5. 5. Лимон — 30 г
  6. 6. Імбир — 5 г
  7. 7. Масло вершкове — 50 г
  8. 8. Кориця — 5 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200 градусів. Розтопити 10 грам вершкового масла, додати 1 чайну ложку цукру, добре розмішати, щоб цукор розчинився. На присипаний борошном стіл викласти 1 пласт тіста, змастити його маслом з цукром. Зверху накрити другим пластом тіста, тонко розкачати. Виделкою в декількох місцях наколоти тісто.

  2. Деко збризнути водою, укласти тісто. Поставити деко в розігріту духовку і випікати близько 20-25 хвилин. Дістати з духовки, дати охолонути.

  3. Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Покласти сливи в каструлю, додати цукор, лимонний сік, імбир і корицю. Варити сливи на невеликому вогні близько 15-20 хвилин (об'єм повинен зменшитися вдвічі). Додати вершкове масло, добре розмішати. Вимкнути вогонь і дати охолонути до кімнатної температури.

  4. Вершки збити в стійку піну. Розділити вершки на три частини. Краї тіста підрізати (крихти не викидати). Розрізати випечене тісто на 3 однакових пласта. Перший змастити збитими вершками, укласти другий і змастити його вершками і сливовим пюре. На верх укласти третій пласт і змастити рештою вершків. Торт покласти в холодильник на 1 годину, щоб він просочився.