Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська українська вечеря зима › Плов із грибами в мультиварці
Плов із грибами в мультиварці

Плов із грибами в мультиварці

Кожен ранок нам - господиням доводиться часто думати, яку страву приготувати своїм рідним. Довго ламати голову не доведеться, адже ми обрали для вас дуже смачний рецепт - плов із грибами. Вам треба тільки порізати овочі, решта за вас зробить диво-машина мультиварка. Як же добре мати таку помічницю на кухні. Час зекономленний, сім'я сита, що ще треба для гарного настрою?! Для тих, хто тримає піст, хороший рецепт для пістного меню, можна узяти на замітку. Як ви встигли помітити, в рецепті плову використовуються свіжі гриби, але можна використати і сушені, вони теж підійдуть. Пригощайте рідних тільки кращими стравами!

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Рис — 300 г.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Морква — 3 шт.
  4. 4. Перець чілі — 1 перчина
  5. 5. Гриби шампіньйони (свіжі) — 600 г.
  6. 6. Часник — 5 зубчиків
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Вода — 600 мл.
  9. 9. Олія — 6 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Овочі почистити і помити: моркву, цибулю і гриби. Нарізати цибулю півкільцями, а моркву соломкою. У чашу мультиварки налити олії. Всипати подрібнені овочі і смажити не накриваючи кришкою 40 хвилин, включивши режим "випічка".

  2. Потім нарізати шампіньйони. Відправити їх до мультиварки після сигналу (по закінченню 40 хвилин). Додати гриби до овочів і знову в тому ж режимі готувати 30 хвилин.

  3. Рис помити як слід. Викласти в мультиварку і посипати сіллю. Обчищені зубчики часнику встромити в рис. Додати за смаком перець чілі.

  4. Залити звичайною водою. Включити режим "плов", а після сигналу про готовність дати йому настоятися під кришкою 15 хвилин. Після, перемішати. Плов готовий до вживання.