Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній духовка осінь › Пишний омлет з вершковим маслом на водяній бані
Пишний омлет з вершковим маслом на водяній бані

Пишний омлет з вершковим маслом на водяній бані

Омлет з яєць і молока - одне з найбільш простих страв у приготуванні. Це може бути згорнутий омлет, пишний омлет або приготований в духовці. Можна приготувати омлет в пароварці. У омлет додають і інші продукти - ковбасу, шинку, морепродукти, сири, овочі. Часто готують омлет з начинкою: її викладають на одну половинку омлету і накривають іншою - виходить пиріжок. Іноді вводять добавки в саму омлетную масу перед тим, як виливати її на сковороду. Для омлету зовсім не обов'язково змішувати яйця з молоком. Замість молока ще використовують воду, кефір, кисле молоко, сметану, вершки або бульйони. Іноді в омлет додають борошно, і тоді він виходить більш пишним.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яйце куряче — 5 шт.
  2. 2. Молоко — 200 мл.
  3. 3. Сіль — 0,5 ч. л.
  4. 4. Масло вершкове — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°С. Яйця вбити в миску, перемішати, при цьому не потрібно збивати, додати до них молоко і сіль.

  2. Скляну форму для випікання змастити вершковим маслом, вилити в неї молочну суміш.

  3. Скляну форму поставити в металеве деко із бортиками, налити в нього воду, рівень води має бути на половину скляної форми.

  4. Поставити в духовку на 30 хвилин. Викласти зверху на омлет шматочки вершкового масла, поставити в духовку ще на 5 хвилин.