Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська борошно осінь › Пиріг - сонце зі шпинатом
Пиріг - сонце зі шпинатом

Пиріг - сонце зі шпинатом

Цей рецепт для любителів пирогів. Тим більше від такої краси не відмовиться жодна господиня. Їм можна смачно здивувати рідних, гостей і просто колег по роботі. Завдяки цій красивій, смачній і оригінальній страві можна легко поповнити організм вітамінами, а також набратися сил. Так як шпинат, який входить до складу цього пирога, належить до числа овочів, найбагатших поживними речовинами. Смачно і вітамінно!

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Оливкова олія — 90 мл.
  3. 3. Тепле сухе біле вино — 200 мл.
  4. 4. Сіль — 2 ч. л.
  5. 5. Відварений шпинат — 350 г.
  6. 6. Рікота — 350 г.
  7. 7. Яйце — 1 шт.
  8. 8. Сир Пармезан — 100 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Панірувальні сухарі — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування тіста змішати борошно, оливкову олію, вино і сіль, замісити однорідну масу. Обернути його в харчову плівку поки буде готуватися начинка.

  2. Шпинат відварити і вичавити його, щоб прибрати зайву воду. Нарізати гострим ножем і змішати з рыкотою. Вбити в масу яйце, додати тертий сир, сіль і перець. Усе гарненько перемішати. Нагріти духовку до 180°C. Тісто розділити на 2 частини. Розкачати 2 кола діаметром приблизно 30 см. Перший викласти на деко, застелене папером для випічки, присипати панірувальними сухарями.

  3. Викласти частину начинки в центр, решту розподілити, трохи відступаючи, по бортику, як показано на картинці. Накрити другим диском тіста. Злегка змочити краї і з'єднати 2 кола, допомагаючи собі виделкою. У центр поставити невелику мисочку або чашку, щоб окреслити коло. Потім зробити проколи виделкою по діаметру. Гострим ножем зробити надрізи по бортику кожні 3 см. Вивернути кожну частину на 90°. Пиріг запікати 30 хвилин у попередньо розігрітій до 180°C духовці.