Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська випічка вечеря осінь › Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом
Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом

Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом

Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом - ніжний, солодкий пиріг з насиченим маковим смаком. Мак широко використовується в кулінарії: з нього готують начинку для смачних пирогів і рулетів, додають у випічку. Крем доповнює маковий смак пирога і надає приємний аромат. Сметанно-ванільний крем, за бажанням, можна замінити на будь-який інший крем з додаванням желатину. Готувати цей пиріг досить просто, але, незважаючи на це, кінцевий результат вам сподобається. Пиріг дуже красиво і оригінально виглядає на святковому столі, і, звичайно, порадує ваших гостей і домочадців. Після застигання в холодильнику приготований пиріг можна розрізати на порційні шматочки і насолоджуватися його ніжним смаком.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сметана (жирність 10-20%) — 500 г.
  2. 2. Цукор — 300 г.
  3. 3. Мак — 200 г.
  4. 4. Борошно — 180 г.
  5. 5. Яйця — 3 шт.
  6. 6. Вершкове масло — 150 г.
  7. 7. Желатин — 10 г.
  8. 8. Ванільний цукор — 2 ч. л.
  9. 9. Розпушувач — 2 ч. л.
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло в мисці розтерти з половиною цукру. Далі додати 3 яйця і добре перемішати.

  2. Слідом у миску додати мак і знову перемішати. Потім всипати борошно і розпушувач і замісити тісто.

  3. Форму для випікання трохи змастити олією і викласти в неї тісто.

  4. У духовку, розігріту до 180°С поставити форму і випікати корж близько 25-30 хвилин.

  5. Тим часом приготувати крем: замочити желатин в 100 мл води і залишити на час, вказаний на упаковці.

  6. Цукор, що залишився, змішати зі сметаною, туди ж додати ванільний цукор. Гарненько перемішати.

  7. Желатин нагріти до кипіння, але не кип'ятити і відразу влити його до цукрово-сметанної суміші. Знову добре перемішати.

  8. Коли корж буде готовий, остудити його. А потім залити його отриманим кремом. Далі слід прибрати пиріг в холодильник на 5-6 годин.