Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська гарнір овочі осінь › Піперада (овочевий гарнір)
Піперада (овочевий гарнір)

Піперада (овочевий гарнір)

Ви часто задумуєтесь, чого б такого приготувати на вечерю, щоб страва була смачною, корисною і низькокалорійною? Звичайно, їсти жирне і ситне проти ночі - не найкращий варіант. У такому випадку спробуйте приготувати овочевий гарнір. Адже овочі мають у собі багато корисних вітамінів і мінералів, вони не залишають тяжкості в шлунку, ну і, звичайно ж, не жирні. Це ідеальний варіант для спокійної сімейної вечері. Якщо правильно приготувати овочі, вони будуть смачні і, навіть, дуже поживні. Тим більше, що в нашому рецепті овочі треба тушкувати, а не смажити. А це ще один плюс страви, адже тушковані овочі набагато корисніші.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Часник — 2 зуб.
  3. 3. Помідори — 1 кг.
  4. 4. Перець солодкий — 250 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 кг.
  6. 6. Олія оливкова — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями. Перці помити, видалити насінні коробки й нарізати смужками. Помідори помити, очистити від шкірки (опустити в окріп, а потім у крижану воду) і нарізати кубиками або скибочками.

  2. Розігріти олію у сковороді, обсмажити цибулю, потім додати перець і тушкувати близько 10 хвилин. Потім додати помідори і тушкувати близько 60 хвилин на дуже маленькому вогні. Часник очистити від лушпиння, окремо обсмажити і додати до овочів.