Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська гриби осінь › Пиріг із білими грибами та м'ясом
Пиріг із білими грибами та м'ясом

Пиріг із білими грибами та м'ясом

Пироги із несолодкого тіста і з такою ж начинкою широко поширені у Франції. Там їх роблять відкритими (тобто начинка зверху тіста) і називаються вони киш. Наш рецепт пирога дуже схожий на киш. Тому що на дно форми кладеться тісто, а зверху начинка. До речі, начинка із білих грибів і м'яса дуже ситна і навіть калорійна. Тому пиріг згодиться і як повноцінна страва як до домашнього обіду або вечері, так і до більш широкого застілля. Обов'язково посипте зверху зеленню перед подачею для виду і смаку. Подавати його можна, порізавши кожному в порційну тарілку по шматочку. Пиріг виходить з дуже насиченим смаком і приємним ароматом.

Кількість порцій 6
Час приготування 110 хв

  1. 1. Борошно — 300 г.
  2. 2. Вершкове масло — 240 г.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Морська сіль — 4 г.
  5. 5. Білі гриби — 100 г.
  6. 6. М'ясо (яловичина) — 150 г.
  7. 7. Сметана (40%) — 30 г.
  8. 8. Петрушка — 20 г.
  9. 9. Ріпчаста цибуля — 60 г.
  10. 10. Чебрець (гілочка) — 4 шт.
  11. 11. Зелена цибуля — 5 г.
  12. 12. Оливкова олія — 40 г.
  13. 13. Рожевий перець (горошок) — за смаком
  14. 14. Чорний мелений перець — за смаком
  15. 15. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати пісочне тісто. Для цього добре розтерти вершкове масло (175 г). у мисці. Висипати борошно на стіл, зробити в ньому заглиблення, додати морську сіль, 4 столові ложки води та розім'яти все пальцями. Додати жовток, вершкове масло, продовжувати місити тісто, поки воно не збереться у кулю, загорнути у плівку та поставити в холодильник на годину.

  2. Потім взяти форму для випікання та розім'яти по дну пісочне тісто (500 г.), після чого в кількох місцях зробити виделкою проколи. Нарізати білі гриби та обсмажити їх на оливковому маслі, а після нього на вершковому. Відставити в сторону. Після чого нарізати м'ясо на шматочки та обсмажити на оливковому маслі. Додати до м'яса чебрець та подрібнений часник, трохи вершкового масла, також додати цибулю, нарізану напівкільцями. Готувати кілька хвилин, після чого додати обсмажені білі гриби.

  3. Далі додати в суміш сметану, посолити та поперчити, тушкувати пару хвилин. Подрібнити петрушку та зелену цибулю, додати у сковорідку. Викласти суміш, що вийшла на тісто, посипати рожевим перцем та відправити у духовку, котра розігріта до 200°С на 15 хвилин. Пиріг готовий.