Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська другі страви обід › Пататнік із сиром фета
Пататнік із сиром фета

Пататнік із сиром фета

Перед вами рецепт дуже простого, швидкого і смачного пирога – пататніка. Напевно, не складно здогадатися, чому він отримав саме таку назву, адже його головний інгредієнт – це картопля. Пиріг може використовуватися як гарнір до м'ясних і овочевих страв. За бажанням, в нього можна додати підсмажені кільця цибулі, смажені гриби, скибочки помідорів, подрібнену свіжу зелень, шматочки сала, бекону або шинки, спеції (наприклад, італійські трави або будь-які інші на ваш смак). Зверху можна викласти інші види сиру, яким ви надаєте перевагу, і тоді на пирозі утвориться красива і смачна хрустка сирна скоринка.

Кількість порцій 6
Час приготування 35 хв

  1. 1. Картопля — 1 кг.
  2. 2. Яйце куряче — 3 шт.
  3. 3. Сир фета — 200 г.
  4. 4. Масло вершкове — 25 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити і натерти на дрібній тертці. Всю зайву рідину максимально віджати. Додати до картоплі яйця, сіль і перець (за смаком). Добре перемішати картопляну суміш.

  2. Духовку розігріти до 190°C. Сир фета розкришити і додати до картопляної маси. Форму змастити вершковим маслом. Вилити тісто у форму і поставити в духовку. Запікати пиріг близько 30 хвилин.