Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська важкий вечеря літо › Паштет зі свинини з беконом і шинкою по-селянськи
Паштет зі свинини з беконом і шинкою по-селянськи

Паштет зі свинини з беконом і шинкою по-селянськи

Ви сказали близьким, що приготуєте сьогодні паштет? Побачивши приготований Вами паштет зі свинини з беконом і шинкою по-селянськи, вони будуть здивовані, але здивовані приємно, так як паштет за цим рецептом абсолютно не схожий на традиційний. Більше він схожий на терін - страву французької кухні, яка готується в прямокутній вогнетривкій формі із кришкою з однойменною назвою. Можна також використовувати прямокутну форму для буханки хліба. Велика кількість інгредієнтів в цьому рецепті абсолютно виправдана. Повірте: воно того варте! Подавати приготований паштет можна порізаним тонкими скибочками із солоними або маринованими огірочками, гірчицею і свіжим хлібом.

Кількість порцій 4
Час приготування 160 хв

  1. 1. Коньяк — 150 мл.
  2. 2. Масло вершкове — 3 ст. л.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 200 г.
  4. 4. Фарш свинячий — 1,2 кг.
  5. 5. Бекон — 250 г.
  6. 6. Часник — 3 зубчики
  7. 7. Сіль — 2,5 ч. л.
  8. 8. Чебрець сушений — 2,5 ч. л.
  9. 9. Перець чорний духмяний мелений — 1,5 ч. л.
  10. 10. Вершки взбиті — 70 мл.
  11. 11. Яйце куряче — 2 шт.
  12. 12. Шинка — 170 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°C. Налити коньяк в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити до зменшення обсягу до 100 мл протягом 1,5 хвилини. Після остудити.

  2. Розігріти сковороду, покласти вершкове масло, розтопити, додати на сковороду подрібнену цибулю. Обсмажувати протягом 8 хвилин, до м'якості.

  3. У мисці змішати фарш з половиною бекону, який необхідно дрібно нарізати. Ретельно вимісити суміш.

  4. У миску до фаршу додати обсмажену цибулю, подрібнений часник, посолити, додати чебрець, запашний і чорний мелений перець.

  5. Додати в суміш яйця, влити вершки і коньяк. Ретельно замісити вручну суміш.

  6. Дно і стінки форми застелити шматочками бекону, який залишився, зверху викласти половину фаршу, трохи придавити руками. Викласти зверху на фарш нарізану шинку, знову викласти фарш, розподілити і розрівняти, зверху накрити беконом. Накрити форму фольгою.

  7. Форму поставити в глибоке деко з бортиками, налити в нього воду, так щоб рівень доходив до половини глибини форми. Поставити в духовку на 135 хвилин.

  8. Після, витягнути з духовки форму, поставити на неї щось важке, залишити так на ніч. Потім, поставити форму в гарячу воду на 3 хвилини. Після перекласти на тарілку, видалити зайвий жир.