Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка фрукти › Апельсинові кекси
Апельсинові кекси

Апельсинові кекси

Кекси можна назвати окремим видом десертів, а не просто випічкою. Адже хто не любить кекси? Ці круглі, маленькі грудочки тіста можна комбінувати з іншими інгредієнтами, аби урізноманітнити десерт. Наприклад, апельсинові кекси замінять вам сонечко в похмуру погоду, піднімуть настрій своїм ніжним смаком, а також стануть хорошим другом чашці чаю або кави. Такий кекс легко поміститься в сумочку і зможе порадувати вас в обідню перерву, подарувати вам трохи сонечка, коли, здається, нічого не виходить. А апельсинова цедра освіжить ваші думки і прожене переживання, на місце яких прийде гармонія. Насолоджуйтесь, адже щастя в дрібницях!

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Апельсин — 120 г.
  2. 2. Масло вершкове — 150 г.
  3. 3. Цукор — 100 г.
  4. 4. Розпушувач — 10 г.
  5. 5. Ваніль — 5 г.
  6. 6. Борошно пшеничне — 250 г.
  7. 7. Яйце куряче — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Апельсин помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько 2 столових ложок). Вичавити сік з апельсина. Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця і ще трохи збити.

  2. Додати в яєчно-масляну суміш сік і цедру. Всипати просіяне борошно з розпушувачем. Довести тісто до однорідної консистенції.

  3. Духовку розігріти до 200. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 20-25 хвилин.