Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська шоколад осінь › Ніжні кокосові тістечка
Ніжні кокосові тістечка

Ніжні кокосові тістечка

Кокосові горіхи - плоди у багатьох відношеннях дивовижні. Так, наприклад, впавши з дерева в море, вони можуть довго пливти до найближчого берега, а потім вдало вкоренитися за тисячі кілометрів від місця свого народження. Кокос не псується навіть при дуже високій вологості і протягом багатьох років зберігає свої якості. А ще з кокосових плодів отримують стружку, з якої ми з вами можемо приготувати ці чарівні, ніжні, ароматні тістечка, які - і це не просто гарний епітет - буквально тануть у роті.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яйця — 2 шт.
  2. 2. Білий шоколад — 100 г
  3. 3. Вершкове масло — 100 г
  4. 4. Цукор — 75 г
  5. 5. Пшеничне борошно — 50 г
  6. 6. Кокосова стружка — 100 г + ще трохи для посипки
  7. 7. Будь-який джем для прошарку — 200 г
  8. 8. Ванілін — на кінчику ножа
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку нагрійте до 180°C.

  2. Білий шоколад (50 г) натріть на дрібній терці.

  3. Білки відокремте від жовтків (білки приберіть в холодильник).

  4. Масло залиште ненадовго при кімнатній температурі. Як тільки воно стане м'яким, з'єднайте його з жовтками і цукром і злегка збийте.

  5. Потім введіть ванілін, кокосову стружку і шоколад, все перемішайте.

  6. В отриману масу просійте борошно і ще раз обережно перемішайте.

  7. Охолоджені білки збийте міксером в міцну піну (до стійких піків).

  8. Введіть білки в тісто, обережно перемішуючи його знизу догори в одному напрямку до однорідності.

  9. Довгасту форму для кексу вистеліть пергаментним папером, викладіть тісто і розрівняйте його поверхню. Випікайте в розігрітій духовці близько 15-20 хвилин.

  10. Після дістаньте з духовки, дайте охолонути і розріжте вздовж на два коржі.

  11. Джем (краще взяти світлий - абрикосовий, персиковий, апельсиновий) злегка нагрійте. Змастіть ним один з коржів. Накрийте другим коржем і злегка притисніть. Дайте трохи постояти.

  12. Тим часом шоколад, що залишився розтопіть на водяній бані. Полийте ним коржі, посипте зверху кокосовою стружкою. Дайте шоколаду трохи застигнути і наріжте коржі на невеликі тістечка.