Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка осінь › Мигдальні коржики
Мигдальні коржики

Мигдальні коржики

Мигдальні коржики - випічка з бездріжджового тіста. Тісто готується на молоці. В якості розпушувача для випічки в цьому рецепті використовується сода. Харчова сода при впливі на неї високої температури в духовці дасть посилену реакцію по виділенню вуглекислого газу. Саме вуглекислий газ додасть нашому тісту потрібну текстуру: воно вийде пишним і пористим. Якщо вдома не виявилося харчової соди, а є пакетик розпушувача, замініть соду розпушувачем: 1 чайна ложка розпушувача дорівнює по ефективності ½ чайної ложки соди. Борошно потрібно просіювати обов'язково. Це теж хімія. У процесі просіювання ми збагачуємо борошно киснем, що теж важливо для якості випічки.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Борошно — 300 г.
  2. 2. Цукор — 70 г.
  3. 3. Молоко — 100 мл.
  4. 4. Мигдаль — 100 г.
  5. 5. Сода — 0,5 ч. л.
  6. 6. Яйце — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно перемішати з содою і просіяти.

  2. Нагріти цукор з молоком і помішувати до розчинення, охолодити до кімнатної температури.

  3. З борошна з содою, цукру і молока замісити тісто.

  4. Готове тісто розкачати в пласт товщиною 5-6 мм., змастити яйцем, посипати рубаним мигдалем і, коли змазка трохи підсохне, вирізати формочками або ножем різні фігурки.

  5. Випікати 10 хвилин при 200°C.