Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська другі страви обід › Тефтелі в горщиках
Тефтелі в горщиках

Тефтелі в горщиках

Смачні домашні тефтелі бувають до статі і з першими стравами (з супами), і також можна подавати їх з гарнірами. Тефтельки в горщиках виходять ще смачнішими, ніж звичайні, тому що в такому вигляді добре просочуються соусом. Крім того, така старва виходить досить ситною. Подивіться тільки на рецепт соусу, в якому і гриби, і цибуля, і сметана. Всі ці інгредієнти по-своєму корисні і потрібні для цыэъ страви. Тому ви можете робити такі тефтельки до будь-якого свята і не тільки. Тому що виглядають вони дуже по-домашньому і створюють навколо себе таку ж атмосферу. Дуже гарна домашня страва, яка сподобається всім і кожному.

Кількість порцій 5
Час приготування 50 хв

  1. 1. Фарш із рисом — 500 г.
  2. 2. Морква — 2 шт.
  3. 3. Печериці — 300 г.
  4. 4. Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  5. 5. Бульйон овочевий — 1 л.
  6. 6. Томатний соус — 3 ст. л.
  7. 7. Сметана — 2 ст. л.
  8. 8. Оливкова олія — за смаком
  9. 9. Спеції (базилік, коріандр і т.д.) — за смаком
  10. 10. Лавровий лист — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. 1 цибулину очистити від лушпиння, і дрібно нарізати.

  2. Нарізану цибулю і трохи сметани додати до фаршу з рисом і гарненько перемішати.

  3. Другу цибулину також очистити і нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на середній терці.

  4. Печериці промити під водою і нарізати тонкими часточками.

  5. На сковороді трохи обсмажити печериці, цибулю і моркву на оливковій олії. Потім додати ще трохи сметани і томатний соус. Тушити приблизно 2-3 хвилини.

  6. Із фаршевої суміші зліпити тефтелі і відварити їх.

  7. Далі тефтелі потрібно викласти в глиняні горщики і додати до них піджарку з овочів.

  8. У кожен горщик налити овочевий бульйон так, щоб тефтелі не були повністю покриті ним.

  9. Додати в горщики спецій на свій розсуд. Горщики поставити приблизно на 30 хвилин у розігріту до 190°C духовку. За 5 хвилин до закінчення, можна в горщики додати по кілька лаврових листів.

  10. Тефтелі можна подавати, розклавши їх по тарілках або ж прямо в горщиках.