Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська борошно літо › Кабачковий хліб
Кабачковий хліб

Кабачковий хліб

Напевно, вже існує так багато різних рецептів випікання хліба і самого тіста, що складно здивувати зараз кого-небудь новим рецептом. І все таки ми спробуємо це зробити. Це хліб з кабачків. Хоча й пора для такої страви - ​​всього лише осінь (так як в інший час року кабачки знайти достатньо проблематично), тому якщо у вас є можливість, не пропустіть шанс спробувати приготувати кабачковий хліб. Тому що він не просто має незвичайний смак, а й насичений вітамінами, якими потрібно запасатися при будь-якому зручному випадку. Якщо говорити конкретно про кабачки, то вони хороші навіть для тих, хто страждає проблемами кишечника. Адже він настільки ніжний, що не зашкодить вашому організму.

Кількість порцій 5
Час приготування 150 хв

  1. 1. Борошно — 400 г.
  2. 2. Кабачок — 400 г.
  3. 3. Свіжі дріжджі — 15 г.
  4. 4. Олія — 25 г
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Чорний мелений перець — за смаком
  7. 7. Вершкове масло — 65 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кабачок почистити, натерти на великій тертці, посолити та викласти в друшляк на 20 хвилин, щоб стекла зайва рідина. Окремо дріжджі розчинити в 1 столовій ложці теплої води, дочекатися утворення бульбашок на поверхні. Далі просіяти борошно в чисту миску зі щіпкою солі, додати до неї віджатий кабачок.

  2. Потім додати до борошна 1 столову ложку олії, розчинені дріжджі та трохи меленого перцю. Почати місити. Спочатку може здатися, що в тісті мало рідини, але кабачок при замішуванні буде виділяти все більше і більше соку, тому не потрібно поспішати підливати воду. Скоріш за все потрібно буде додати ще борошна. Додавати її по 1 столовій ложці, та місити поки тісто не стане еластичним, але, в той же час, трохи липким. Змастити тісто олією, покласти до миски та поставити в тепле місце на годину. За цей час воно збільшиться в два рази, стане ще більш повітряним та липким.

  3. Змастити руки маслом та сформувати з тіста хліб. Покласти його у форму та залишити на 20-30 хвилин ще підійти. Духовку розігріти до 220°С та випікати хліб 30-40 хвилин. Коли верхня скоринка зарум'янится, перевірити готовність хліба зубочисткою - вона повинна виходити сухою. Ще гарячий хліб змастити вершковим маслом та дати охолонути