Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній гриби літо › Мариновані печериці
Мариновані печериці

Мариновані печериці

Звичайно, мариновані печериці легко купити в будь-якому магазині і цілий рік. Це не проблема. Але буде вам цікаво знати, що гриби зовсім не складно маринувати. У вас це займе за часом не більше години. Натомість під рукою завжди будуть домашні мариновані гриби, які так часто є обов'язковим компонентом різних страв. Крім того, домашні гриби набагато корисніші, вони зберігають всі корисні компоненти, які є в цьому продукті. Адже гриби - це джерело протеїнів. Це дуже важливо для тих, хто займається своїм тілом і хоче бачити його рельєфним. При цьому організм легко перетравлює їх. Мариновані гриби - це завжди смачна закуска до будь-якого гарніру.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Білий оцет — 1 л.
  2. 2. Сухе біле вино — 250 мл.
  3. 3. Сіль — 1 ст. л.
  4. 4. Печериці — 1 кг.
  5. 5. Часник — 2 зубчика
  6. 6. Зелень кропу — 1 ст. л.
  7. 7. Цедра лимона — 3 широких смужки
  8. 8. Лавровий лист — 1 шт.
  9. 9. Оливкова олія — 500 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печериці почистити, порізати навпіл. Часник тонко порізати.

  2. Подрібнити зелень, зняти цедру з лимона. Змішати оцет, вино, цедру лимона і половину кількості солі в каструлі. Нагріти, але не дати закипіти. Додати печериці, дати закипіти на повільному вогні і при слабкому кипінні готувати хвилин 5 або поки не стануть м'якими.

  3. Відкинути на друшляк. Поки киплять печериці у великій ємності змішати часник, зелень, лавровий лист і сіль, що залишилася.

  4. У ємність з пряною сумішшю додати ще гарячі печериці. Добре перемішати. Відправити гриби в суміш у гарячу стерилізовану банку. Нагріти олію, гарячою олією дуже акуратно залити гриби.

  5. Має вистачити, щоб повністю покрити печериці (але повинно залишитися приблизно 1 см. до кришки). Відразу ж закрити кришкою. Перевернути. Дати охолонути.