Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Лимонний тарт

Лимонний тарт

Ви досі вважаєте, що тарт і торт – назви однієї і тієї ж випічки? А ось і ні. Тарт, на відміну від тортика, являє собою різновид класичного відкритого пирога з особливого пісочного тіста (без використання солі і цукру) родом із Франції. Його особливість в тому, що повітряну ніжну начинку викладають на тонкий шар тіста і не накривають зверху другим. Завдяки цьому тарт має оригінальне виконання, адже легкий вершковий крем і шматочки стиглих фруктів знаходяться на виду. Пропонований рецепт лимонного тарта – яскравий тому приклад. Свіжий цитрусовий смак і повітряний лимонний крем на хрусткому пісочному тісті – все, що можна тільки побажати. Переконайтеся в цьому самі.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Масло вершкове — 250 г.
  2. 2. Печиво — 500 г.
  3. 3. Вершки 35% — 500 мл.
  4. 4. Молоко згущене — 380 г.
  5. 5. Лимон — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Подрібнити в блендері печиво, додати розм'якшене масло і ще раз подрібнити. Вершки збити міксером в стійку піну, додати згущене молоко, сік половини лимона і ще раз збити.

  2. У форму «утрамбувати» тісто з печива. Духовку розігріти до 180°C. Вилити на корж начинку і поставити в духовку. Випікати близько 10 хвилин. Потім дістати пиріг і залишити мінімум на 3 години.