Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська випічка фрукти › Лимонний пудинг з цедрою
Лимонний пудинг з цедрою

Лимонний пудинг з цедрою

«Англійська каша із сокири». Ви здивуєтеся, але так говорять про пудинг. А все тому, що раніше цю страву готували з недоїдених залишків вчорашньої трапези. Зараз же пудинг – популярний і всіма улюблений десерт, що складається як мінімум з борошна, молока, яєць і цукру. На сьогоднішній день існує величезний різновид рецептів пудингу. Він може складатися з чого завгодно: від родзинок і шоколаду до кров'яної ковбаси і рису. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом лимонного пудингу з цедрою. Використання лимона робить смак десерту в міру солодким з приємною цитрусовою ноткою. Легка текстура нагадує повітряне суфле, а за яскравим зовнішнім виглядом не відрізнити від лимонного курда – густого заварного крему.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Цукор — 125 г.
  2. 2. Масло вершкове — 50 г.
  3. 3. Вода — 15 мл.
  4. 4. Борошно пшеничне — 50 г.
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Молоко — 225 мл.
  7. 7. Яйце куряче — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло збити з цукром і водою в пухку масу. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько 2 столових ложок). Сік вичавити. Перемішати сік і цедру з просіяним борошном.

  2. Яєчні білки збити в пишну масу. Окремо збити жовтки з молоком. Додати жовтки і білки в масляну суміш.

  3. Духовку розігріти до 175°C. Тісто вилити у формочки, бажано з вогнетривкого скла (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Запікати пудинг близько 45 хвилин.