Крученики з лісовими грибами в сметанному соусі
- 1. Свинячі битки — 6 шт.
- 2. Сушені гриби — 200 г.
- 3. Вода — 400 мл.
- 4. Сметана — 150 мл.
- 5. Твердий сир — 50 г.
- 6. Цибуля — 1 шт.
- 7. Соняшникова олія — 6 ст. л.
- 8. Крохмаль — 2 ч. л.
- 9. Сіль — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Гриби залити 350 мл. окропу. Залишити на 1 годину. Відцідити. Гриби дрібно порізати.
У глибокій сковороді розігріти 2 ст. л. соняшникової олії, додати порізану цибулю. Томити до прозорості. Додати гриби, трохи посолити і томити все разом ще 3-4 хвилини. Зняти з вогню і дати трохи охолонути.
Битки гарненько відбити з двох сторін. Приправити з двох сторін сіллю.
Натерти сир на крупній терці і додати до грибів, добре перемішати.
Начинку розділити на 6 частин. На кожен биток викласти трохи начинки, розподілити по центру битка, залишаючи вільними края і щільно загорнути. Сколоти зубочисткою.
У великій сковороді розігріти олію, яка залишилась, викласти крученики і смажити до зарум'янювання з кожного боку. Влити 1/3 грибної рідини, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і томити ще 5-7 хвилин, до м'якості.
Зняти кришку, перекласти крученики на чисту тарілку, тримати в теплі. У сковороду в якій смажилося м'ясо влити грибну рідину, що залишилась. Збільшити вогонь до максимуму і уварювати до 1/4 початкового кількості.
У кручеників вийняти шпажки. До увареної рідини додати сметану, зменшити вогонь, довести до кипіння і перекласти в соус крученики. Добре прогріти все разом.
Крученики викласти на тарілку. Крохмаль змішати з 50 мл. холодної води. Додати до соусу і варити помішуючи до загустіння (1-2 хвилини). Зняти з вогню, спробувати соус, посолити, якщо потрібно. Полити крученики соусом і подавати.