Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній осінь › Кремовий суп із картоплі та цибулі-порею
Кремовий суп із картоплі та цибулі-порею

Кремовий суп із картоплі та цибулі-порею

Крем-суп за цим рецептом готується швидко і легко. Овочеві інгредієнти запропонованої страви корисні і доступні. Особливу увагу в списку інгредієнтів хочеться звернути на недооцінену деякими господинями цибулю-порей. Це дуже корисний овоч, в якому містяться калій, магній, залізо, фосфор, кальцій, вітаміни А, С, Е, B1, В2, РР. Смак порею злегка солодкуватий, більш тонкий, делікатний та ніжний, ніж смак звичайної цибулі. У процесі готування використовують білу і світло-зелену частини цибулі-порею, а темно-зелене розгалужене листя не використовують через його волокнисту структуру. Ніжний і ароматний кремовий суп із картоплі і цибулі-порею - чудова страва, яка сподобається всім, хто її спробує.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Курячий бульйон — 1 л.
  2. 2. Картопля — 3 шт.
  3. 3. Цибуля-порей — 1 стебель
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Вершкове масло — 30 г.
  7. 7. Cіль — за смаком
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю-порей вимити, обрізати зелене листя і корінці, а білу частину нарізати невеликими кільцями.

  2. Цибулю ріпчасту очистити від лушпиння і дрібно нарізати.

  3. Моркву добре вимити й нарізати дрібними кубиками.

  4. У каструлі розтопити масло і засипати туди цибулю, моркву і цибулю-порей. Періодично помішуючи, готувати на повільному вогні поки інгредієнти не стануть м'якими.

  5. Тим часом очистити картоплю і нарізати її шматочками.

  6. Після чого додати в каструлю картоплю, сіль і перець за смаком. Продовжувати готувати близько 5 хвилин.

  7. Потім влити в каструлю курячий бульйон і довести його до кипіння. Після чого вогонь зменшити, суп накрити кришкою і варити 35-40 хвилин.

  8. Далі суп вилити в чашу блендера і перебити все до стану пюре.

  9. Подавати можна як холодним, так і гарячим.