Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній день народження осінь › Кошики з фореллю і шпинатом
Кошики з фореллю і шпинатом

Кошики з фореллю і шпинатом

Кулінарні книги світу пропонують безліч різних способів приготування форелі. Кошики з фореллю і шпинатом - оригінальна і дуже смачна закуска, яка стане прикрасою для будь-якого святкового столу. Хоча на перший погляд блюдо і здається складним, готувати його досить легко. Ідеальне поєднання шпинату з червоною рибою, а також вершкового соусу з сиром роблять начинку соковитою і надзвичайно ніжною. Самі ж кошики виходять незвичайно ароматними з багатим насиченим смаком.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Стейк форелі — 1 шт.
  2. 2. Заморожений шпинат — 300 г.
  3. 3. Яйця — 2 шт.
  4. 4. Вершки 10-20% — 150 г.
  5. 5. Сир — 100 г.
  6. 6. Мускатний горіх — 1 ч. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Вершкове масло — 100 г.
  9. 9. Борошно — 200 г.
  10. 10. Холодна вода — 5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розморозити шпинат і як слід віджати в ситі до утворення щільної грудки.

  2. Борошно висипати на дошку, додати дрібку солі, покласти шматок масла з холодильника. Посікти масло ножем, перемішуючи шматочки з борошном, поки не утворяться крихти завбільшки з горошину, висипати в миску.

  3. Додати холодну воду і замісити тісто, яке скачати в кулю.

  4. На дно формочок для випічки з фігурними краями викласти по невеликому шматочку тіста і руками розподілити його по поверхні форми у вигляді кошика. Поставити форми в холодильник.

  5. Приготувати заливку, для цього яйця змішати з вершками, додати мускат, шпинат і натертий на дрібній тертці сир, ще раз добре перемішати.

  6. Форель відокремити від кісточок і шкіри. Нарізати тонкими смужками.

  7. Смужки форелі скрутити невеликими рулетиками.

  8. Дістати формочки з холодильника. На дно кожної форми додати по 1,5-2 ст. л. заливки. Зверху викласти рулетик і злегка притиснути його, щоб заливка піднялася до бортиків. При необхідності додати заливки.

  9. Помістити формочки в попередньо розігріту до 180°C духовку на 50 хвилин.