Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська італійська другі страви осінь › Конкільоні з грибами і броколі
Конкільоні з грибами і броколі

Конкільоні з грибами і броколі

Конкільоні - один із видів пасти, що нагадує формою великі ракушки. Конкільоні - в перекладі з італійської "раковина молюска". Ці макаронні вироби ідеально підходять для фарширування. Начинка може бути різною: м'ясною, сирною або овочевою. У цьому рецепті пропонується використовувати в якості начинки суміш із обсмажених, а потім злегка протушкованих у вершках печериць і зварених на пару дрібних суцвіть броколі. Суміш із натертого пармезану і перемелених сушених білих грибів, якою необхідно посипати фаршировані ракушки перед тим, як відправити їх в духовку, додасть свої багаті смакові нотки. 10 хвилин у духовці - і ароматна, ситна страва готова!

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Паста "Королівські ракушки" — 400 г.
  2. 2. Броколі (свіжа) — 400 г.
  3. 3. Печериці — 300 г.
  4. 4. Білі гриби (cушені) — 20 г.
  5. 5. Сир Пармезан — 50 г.
  6. 6. Вершки (жирність 35%) — 150 мл.
  7. 7. Часник — 3 зубчики
  8. 8. Вершкове масло — 2 ст. л.
  9. 9. Cіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ракушки зварити в підсоленій воді, як вказано на упаковці. Відкинути їх на друшляк і висушити.

  2. Білі гриби перемолоти в кавомолці. Пармезан натерти на дрібній тертці. Змішати гриби і сир.

  3. У броколі видалити більшу частину стебла, розділити качан на дрібні суцвіття, зварити на пару, 2-3 хвилини.

  4. Печериці промити, почистити, видалити ніжки. Шляпки нарізати невеликими шматочками.

  5. Часник очистити від лушпиння і натерти на дрібній тертці.

  6. На сковороді розтопити масло, висипати часник і гриби. Смажити на сильному вогні, помішуючи, приблизно 8-10 хвилин.

  7. Далі влити вершки і готувати ще 2 хвилини.

  8. Зняти з вогню, приправити сіллю і перцем, додати броколі, перемішати.

  9. Варені черепашки нафарширувати отриманою сумішшю.

  10. Фаршировані ракушки викласти у форму для запікання. Зверху присипати перемеленими грибами з сиром і відправити в духовку, розігріту до 200°С. Випікати близько 10-12 хвилин.