Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська фрукти осінь › Карамелізовані апельсини
Карамелізовані апельсини

Карамелізовані апельсини

Карамелізовані фрукти - це справжня смакота. Рецепт приготування карамелізованих апельсинів відомий дуже давно. Як стверджують знавці кулінарії: ще із Середніх століть. В Іспанії так апельсини готували маври, використовуючи замість цукру мед. Карамелізовані апельсини - оригінальний, простий у приготуванні і яскравий десерт, смачні ласощі до чаювання, відмінна закуска до легких алкогольних напоїв.

Кількість порцій 2
Час приготування 150 хв

  1. 1. Апельсини (великі) — 2 шт.
  2. 2. Цукор — 400 г.
  3. 3. Вода — 300 мл.
  4. 4. Бад'ян (зірочка) — 3 шт.
  5. 5. Палочка кориці — 1 шт.
  6. 6. Гвоздика — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Апельсини помити, нарізати кружечками товщиною 5 мм.

  2. Опустити апельсини в каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини, щоб позбутися гіркоти.

  3. Викласти апельсини шумівкою на паперові рушники, дати воді стекти.

  4. У широкому посуді (може підійти сковорідка) на середньому вогні цукор розчинити з водою, покласти туди апельсини, додати прянощі.

  5. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити апельсини 1 годину ± 15 хвилин з відкритою кришкою. За цей час апельсини повинні стати трохи прозорими.

  6. Потім збільшити температуру до стану, коли вода почне вирувати. І варити ще 15-20 хвилин. Сироп зменшиться в кількості і почне карамелізуватися (густіти).

  7. Апельсини вийняти шумівкою на решітку і дати стекти сиропу.

  8. Розігріти духовку до 150-160°C. Розмістити решітку з апельсинами в середині, а під нею встановити деко, застелене пергаментом, силіконовим килимком або фольгою. З фольги або пергаменту карамель видалити простіше, ніж з деко.

  9. Через 40-60 хвилин вимкнути духовку і залишити апельсини там остигати і підсихати.