Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська шоколад осінь › Італійське шоколадне морозиво
Італійське шоколадне морозиво

Італійське шоколадне морозиво

Італійська кухня здавна славиться своїми десертами. Серед них величезна кількість всіляких рецептів морозива, яке виготовляли ще в Стародавньому Римі. В Італії існують спеціальні заклади, де працюють майстри з виготовлення морозива, і продають його відразу після приготування. Італійське шоколадне морозиво відрізняється низьким вмістом жирів, воно щільне за структурою і тане повільніше звичайного. За бажанням можна додати до нього терту цедру апельсина або лимона, ягоди або шматочки фруктів, горіх або мигдаль, ложку коньяку або вермуту.

Кількість порцій 6
Час приготування 200 хв

  1. 1. Молоко — 6 ст.
  2. 2. Цукор — 1 ст.
  3. 3. Жовток яєчний — 12 шт.
  4. 4. Шоколад чорний — 340 г.
  5. 5. Какао-порошок — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити жовтки, вилити в каструлю, додати до жовтків половину молока, всипати цукор.

  2. Каструлю поставити на маленький вогонь, нагрівати, постійно помішуючи. Маса повинна бути густою.

  3. Зняти каструлю з вогню, постійно помішуючи додати половину молока і половину натертого шоколаду. Перемішати до однорідної маси.

  4. Поставити каструлю в холодильник для охолодження.

  5. Подрібнити половину шоколаду, додати в масу. Перемішати, перекласти в ємність, покласти в морозилку, перемішуючи кожні півгодини.

  6. При подачі посипати зверху какао.