Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська салати овочі вечеря › Італійський салат з хлібом
Італійський салат з хлібом

Італійський салат з хлібом

Представляємо вашій увазі цей популярний італійський салат з овочів і хліба. Такий салатик дуже добре подавати в літній час. Смак салату виходить чарівним . Шматочки хліба просочуються утворюється овочевим соком салату і тануть у роті. Панцанелла народилася в сім'ї бідних італійських селян. Зазвичай в сільських будинках хліб пекли один раз на тиждень, і несвіжий хліб треба було якось утилізувати. Тому з приходом спеки цей салат ставав для селян основною їжею . Щоб прожувати Панцанелла , особливих зусиль було не потрібно , так як хліб змочували водою , тому такий салат називали ще « старечої їжею» . Ось така історія даного салату.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Хліб — 500 г.
  2. 2. Помідори — 500 г.
  3. 3. Олія оливкова — 40 мл.
  4. 4. Цибуля — 80 г.
  5. 5. Базилік — 100 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером.

  2. Хліб намочити холодною водою і віджати. Потім викласти хліб на деко, збризнути олією і поставити в духовку. Підсушувати хліб близько 15 хвилин.

  3. Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками. Базилік помити, просушити, нарвати руками. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.

  4. Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію і перемішати салат.