Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська романтична вечеря м'ясо літо › Індичка в тархуні, базиліці і петрушці
Індичка в тархуні, базиліці і петрушці

Індичка в тархуні, базиліці і петрушці

М'ясо індички часто використовується в кулінарії. Його кулінарні переваги: воно ніжне і порівняно нежирне. Приготування індички не зажадає від Вас особливої кулінарної майстерності, але вимагає до себе уваги і точного дотримання рецепта, так як це м'ясо легко пересушити. Із м'яса індички готують велику кількість страв: його варять, запікають, смажать, тушкують, а також додають в різні салати. Індичка в тархуні, базиліці і петрушці - один із варіантів приготування індички. Особливість цієї страви в тому, що м'ясо попередньо маринується, а потім запікається, а маринад дуже цікавий, зелений. Його інгредієнти - петрушка, базилік, тархун, кумін, імбир, карі, чорний мелений перець, оливкова олія і лимонний сік.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Стегно індички — 1 кг.
  2. 2. Петрушка — 100 г.
  3. 3. Базилік зелений — 100 г.
  4. 4. Тархун — 100 г.
  5. 5. Олія оливкова — 100 мл.
  6. 6. Кумін — 1 ч. л.
  7. 7. Імбир — 50 г.
  8. 8. Перець чорний мелений — 1 ч. л.
  9. 9. Сік лимонний — 100 мл.
  10. 10. Карі (порошок жовтий) — 1 ч. л.
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У чаші блендера змішати петрушку, базилік, тархун, кумин, імбир, карі, сіль і перець, влити оливкову олію і лимонний сік. Подрібнити до однорідної маси, консистенція повинна бути кашоподібною.

  2. М'ясо просочити отриманим соусом із блендера, покласти м'ясо в пластикову ємність, поставити в холодильник на 8 годин.

  3. Духовку розігріти до 180°C. Дістати м'ясо з холодильника, зв'язати його харчовою ниткою таким чином, щоб вийшов рулет. Запікати в духовці протягом 30 хвилин.

  4. Маринад, який залишився, до нього можна додати бульйон, поставити на вогонь, трохи поварити, щоб вийшов соус. Подавати з салатом і/або картоплею.