Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська десерти фрукти › Домашній вершковий пломбір з вишнею
Домашній вершковий пломбір з вишнею

Домашній вершковий пломбір з вишнею

На жаль, у наш час в магазинах важко знайти смачний і, найголовніше, справжній пломбір. Складно уявити, що його роблять із вершків. Тому такий десерт пропонуємо вам зробити самостійно. Досить змішати вершки з ваніліном і цукровою пудрою. Що стосується ягід - то тут ви можете сміливо включати свою фантазію і враховувати побажання всіх, хто буде куштувати цей пломбір. Адже можна ж легко замінити вишню іншими ягодами. Один раз спробувавши домашній вершковий пломбір, ви залишитеся закохані в нього назавжди.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Яйця (жовтки) — 4 шт.
  2. 2. Вершки 10% — 200 мл.
  3. 3. Вершки 35% — 400 мл.
  4. 4. Цукрова пудра — 1 ст.
  5. 5. Ванілін — 1/8 ч. л.
  6. 6. Вишня (або черешня) — 0.5 ст.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити на маленькій швидкості жовтки з цукровою пудрою (не замінювати пудру на цукор, ефект буде не той).

  2. Поступово ввести 10%-ві вершки, добре перемішати міксером, додати ванілін і поставити на повільний вогонь.

  3. Безперервно помішувати, щоб не пригоріло. Довести майже до кипіння, але не кип'ятити. Потім процідити цю суміш через сито в блюдо в якому буде заморожуватись (воно не повинно наповнитися до країв, пізніше буде необхідно додати ще інгредієнти).

  4. Поставити в морозилку до напівзамороженого стану.

  5. Після цього 35%-ві вершки збити в міцну піну.

  6. Нарізати ягоди попередньо позбувшись від кісточок (ягідки можна додати й цілі без кісточок, це за бажаням).

  7. Збиті вершки додати в майже заморожену масу, ще раз збити міксером, і поставити на 1.5 години в морозильник.

  8. Потім дістати і знову перемішати. Додати вишню і перемішати лопаткою, вона трохи дасть сік і зовсім трішки надасть морозиву колір. Поставити заморожуватися до готовності. Бажано ємність накрити плівкою, щоб морозиво не увібрало сторонній запах з морозильника.

  9. Коли пломбір готовий, дістати, розкласти порційно і насолоджуватися.