Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська українська випічка зима › Домашній хліб без дріжджів
Домашній хліб без дріжджів

Домашній хліб без дріжджів

Згадайте той час, коли ви приїжджали до своїх бабусь на канікули. Багато хто з них воліли робити їжу своїми руками. А деякі взагалі навіть хліб пекли вдома. Згадайте, який він був запашний і смачний. Адже, наші бабусі вкладали всю теплоту своїх душ, а все для того, щоб порадувати своїх улюблених онучків смаком домашньої їжі та хліба. Ми вам теж пропонуємо спекти домашній хліб, але без дріжджів. Так як в цьому хлібі немає дріжджів, то через годину ви вже зможете насолоджуватися його смаком. Даний рецепт дуже добре підходить для тих, у кого є проблеми з дріжджовим тістом. Адже замісити тісто на дріжджах - це нелегка справа. Проте наш хлібець без дріжджів виходить дуже смачний, досить щільний і дуже смачно пахне.

Кількість порцій 3
Час приготування 50 хв

  1. 1. Вівсяні пластівці — 210 г.
  2. 2. Борошно — 160 г.
  3. 3. Розпушувач — 6 г.
  4. 4. Сіль — 2 г.
  5. 5. Мед — 16 г.
  6. 6. Олія — 12 .г
  7. 7. Молоко — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 230°С. Зробити це потрібно перед початком замішування тіста. Далі подрібнити вівсяні пластівці в кухонному комбайні або кавомолці. У великій мисці змішати вівсяні пластівці, борошно, розпушувач та сіль.

  2. В іншій мисці розчинити мед в олії, а потім додати молоко та перемішати. Змішати обидві суміші (суху та рідку). Перемішувати, доки не вийде м'яке тісто.

  3. Зліпити з тіста кулю та покласти на злегка змащене олією деко для випікання. Випікати в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин, або до тих пір, поки дно при простукуванні не буде давати глухий звук. Охолодити.