Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська день народження закуски літо › Холодна закуска з палтуса з морквою, фенхелем, лимоном і часником
Холодна закуска з палтуса з морквою, фенхелем, лимоном і часником

Холодна закуска з палтуса з морквою, фенхелем, лимоном і часником

Плануєте свято, але зовсім немає часу на пошук вишуканих страв? Тоді Вам сюди. Приготуйте холодну закуску з палтуса з морквою, фенхелем, лимоном і часником. Палтус – риба північна, що вважається цінним делікатесом завдяки своєму жирному і щільному м'ясу. Її називають «святою плоскою рибою», оскільки палтуса традиційно подавали під час посту і на церковні свята. Настоявшись в холодильнику, риба просочиться всім достатком ароматів. Кожен інгредієнт включений в рецепт не даремно. Так, наприклад, лимон ідеально підкреслює смак палтуса, а чебрець насичує філе приємним пряним ароматом. При подачі прикрасьте страву лимонними дольками.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Олія оливкова — 100 мл.
  2. 2. Корінь фенхелю — 0,5 шт.
  3. 3. Лимони — 1 шт.
  4. 4. Філе палтуса — 4 шт.
  5. 5. Морква — 1 шт.
  6. 6. Помідори черрі — 170 г.
  7. 7. Чебрець свіжий — 1 пучок
  8. 8. Часник — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 230°C. Деко застелити фольгою, залишивши фольгу із запасом, щоб потім можна було накрити зверху. Змастити фольгу олією.

  2. На фольгу викласти тонко нарізаний фенхель. Зверху шар так само нарізаних лимонів, зверху на лимони покласти рибу. Посолити і поперчити за смаком.

  3. На рибу зверху присипати нарізану тонкою соломкою моркву, на моркву викласти розрізані половинки помідорів. Викласти зверху гілочки чебрецю. Зверху накрити фольгою деко, поставити в духовку на 12 хвилин, до готовності.

  4. У блендер вилити оливкову олію, додати також подрібнений часник. Перемішати до однорідної маси, посолити і поперчити заправку.

  5. Скропити зверху рибу та овочі заправкою, накрити фольгою, залишити на 1 годину остигати. Після чого, прибрати в холодильник на ніч.

  6. Перед подачею прибрати чебрець, розкласти рибу по тарілках разом з овочами.