Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська випічка шпинат осінь › Грибний веллінгтон
Грибний веллінгтон

Грибний веллінгтон

Англійське блюдо веллінгтон звичайно готується з якого-небудь м'яса, загорнутого в листкове тісто. Грибний веллінгтон - незвичайний рецепт страви з грибами, запеченими в тісті. Це дуже красиве і смачне блюдо, воістину гідне святкового столу. Для більш виразного смаку сир камамбер можна замінити сиром з блакитною або зеленою цвіллю. Печериці, розбавлені ароматними сушеними білими грибами дозволяють приготувати це чудове блюдо поза грибного сезону. Після випікання потрібно дати страві «відпочити» хвилин 10, після чого - можна розрізати і подавати. Подавати можна з будь-яким соусом за смаком, а краще з журавлинним соусом і салатом.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Оливкова олія — 50 мл.
  2. 2. Печериці — 4 шт.
  3. 3. Цибуля-порей — 1 шт.
  4. 4. Листя шпинату — 150 г.
  5. 5. Петрушка — 1 пучок
  6. 6. Часник — 1 зубчик
  7. 7. Листкове тісто — 4 листа
  8. 8. Камамбер — 200 г.
  9. 9. Яйця — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно порізати цибулю-порей, гриби, шпинат, сир камамбер, петрушку і часник.

  2. Розігріти духовку до 200°С. Змастити олією і накрити пекарським папером деко.

  3. Розігріти половину олію на сковороді на середньому вогні. Обсмажити гриби 4 хвилини, з двох сторін. Обсмажити цибулю-порей 2 хвилини. Додати шпинат, петрушку і часник. Готувати ще хвилину. Злити зайву рідину.

  4. Вирізати з тіста кружки діаметром 12 см. і розкласти їх на деко. Покласти зверху суміш зі шпинату. Зверху покласти гриби і шматочок сиру.

  5. Вирізати кружки діаметром 15 см., які зможуть накрити начинку кишеньки. Заліпити краї і зробити завитки за допомогою виделки. Змастити кишеньки яйцем. Випікати 30 хвилин, до золотистої скоринки.

  6. Подавати можна з будь-яким соусом на смак.