Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська алкоголь обід весна › Грибний суп під "шапочкою" із листкового тіста (рецепт для НВЧ-печі)
Грибний суп під "шапочкою" із листкового тіста (рецепт для НВЧ-печі)

Грибний суп під "шапочкою" із листкового тіста (рецепт для НВЧ-печі)

Звичайний грибний суп перетворюється на справжнісінький шедевр, якщо подати його з родзинкою. Насправді рецептів приготування грибного супу безліч. Найкращий спосіб зберегти аромат і смак грибного блюда - це приготувати його під кришкою, якщо ж мова про суп, то під "шапочкою" з листкового тіста в мікрохвильовій печі. Для приготування бульйону краще взяти баранину на кісточках. Ідеально підійде шийна або ниркова частина, грудинка або лопатка. Для бульйону краще вибирати м'ясо дорослого барана, оскільки смак його більш насичений, таким же виходить і бульйон. "Шапочка" з тіста дозволяє зберегти грибний аромат, суп виходить дуже смачний.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Сухі білі гриби — 10 г.
  2. 2. Сухі лисички — 10 г.
  3. 3. Свіжі шампіньйони — 230 г.
  4. 4. Заморожене листкове бездріжджове тісто — 300 г.
  5. 5. Цибуля-шалот — 150 г.
  6. 6. Вершкове масло — 50 г.
  7. 7. Зелень петрушки — 10 г.
  8. 8. Сухе біле вино — 100 мл.
  9. 9. Свіжі вершки 15% — 200 г.
  10. 10. Сіль морська — за смаком
  11. 11. Чорний мелений перець — за смаком
  12. 12. Яйце — 1 шт.
  13. 13. М'ясо (баранина) — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку білі гриби покласти в миску, та залити теплою водою, залишивши на 30 хвилин для набрякання. Поставити листкове заморожене тісто в тепле місце теж на 30 хвилин для того, щоб воно відтануло. Якщо воно складене у кілька шарів, обов'язково розділити їх, для того, щоб вони не зліпилися коли тісто відтане.

  2. Цибулю-шалот дрібно нашинковану покласти в жаростійку, скляну миску, додати до неї середній шматок вершкового масла та поставити у мікрохвильову піч тушкуватися приблизно на 5 хвилин. Потужність мікрохвильової печі повинна складати 600 Вт.

  3. Потім, поки тушкується цибуля, помити білі гриби в холодній воді, просушити їх та нарізати тонкими шматочками. Знову поставити чашу з тушкованою цибулею тушкуватися у мікрохвильову піч, попередньо додавши до неї шматочки шампиньйонів. Час тушкування - 5 хвилин, потужність - 600 Вт.

  4. Далі потрібно приготувати бульйон з баранини. Для цього покласти в кастрюлю з водою (1,5 л.) м'ясо та варити 40 хвилин. Потім процідити та отримати готовий бульйон. Поки гриби тушкуються, потрібно зайнятися приготуванням супової основи. В окремій глибокій мисці зєднати дрібно посічену зелень петрушки, бульйон (100 мл.), біле вино, вершки, замочені гриби нарізані кубиками. Посолити та поперчити за смаком. Перемішати всі інгредієнти. В супову суміш викласти тушковані білі гриби з цибулею та розкласти усе це в 4 жаростійкі бульйонні чашки.

  5. Злегка збити білок 1 яйця та змастити ним внутрішні краї усіх чашок. Накрити кожну з чашок шаром листкового тіста так, щоб його краї звисали на 2 см. Защіпити краї, міцно притиснувши пальцями ззовні до стінок чаши. Заздалегідь збитим жовтком змастити краї листкового тіста. Це необхідно для того, щоб під час приготування краї тіста не відходили від чаші. Встановити потужність мікрохвильової печі на 300 Вт. Поставити чашки із супом в НВЧ-піч на решітку та запікати близько 10 хвилин до повної готовності тіста.