Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка осінь › Гратен із сьомгою
Гратен із сьомгою

Гратен із сьомгою

Ця страва із золотистою скоринкою або ж гратен з сьомгою приверне увагу кожного. Запечена риба подарує вам таке задоволення, якого ви ще не відчували від їжі. Аби приготувати це вишукане блюдо, вам потрібно буде трохи покрутитися на кухні, проте ваші старання будуть цілком виправдані. Оскільки риба запечена, вона збереже в собі абсолютно всі корисні речовини, які порадують ваш організм, особливо в холодну пору року. А ось пармезан подарує вам почуття м'якої пряності та відчуття літа круглий рік. Яблуко, петрушка, морква і зелена цибуля додадуть страві родзинки, пікантності і апетитного смаку. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Філе сьомги — 400 г.
  2. 2. Вершки — 600 мл.
  3. 3. Мускатний горіх — 10 г.
  4. 4. Паніровочні сухарі — 32 г.
  5. 5. Борошно — 48 г.
  6. 6. Яблуко — 1 шт.
  7. 7. Петрушка — 20 г.
  8. 8. Зелена цибуля — 25 г.
  9. 9. Яйце — 2 шт.
  10. 10. Сік лимона — 10 г.
  11. 11. Морква — 150 г.
  12. 12. Твердий сир пармезан — 30 г.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°C. Нарізати філе сьомги шматочками по 2 см. Цибулю та петрушку нашаткувати.

  2. Змішати борошно з вершками, поставити на вогонь та довести до кипіння, постійно помішуючи. Соус посолити, поперчити та приправити мускатним горіхом. В окремій мисці збити яйця, поступово залити в миску гарячий соус. Додати шматочки сьомги, цибулі та петрушки.

  3. Отриману суміш покласти у форму для запікання, зверху посипати паніровочними сухарями та тертим сиром пармезан.

  4. Випікати рибний гратен в духовці на нижньому рівні протягом 25-30 хвилин.

  5. Моркву та яблуко натерти на тертушці. Побризкати лимонним соком.

  6. Гратен подавати до столу з теплим салатом з моркви та яблук.