Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий європейська вершки › Гіркий шоколадно-апельсиновий мус
Гіркий шоколадно-апельсиновий мус

Гіркий шоколадно-апельсиновий мус

Гіркий шоколадно-апельсиновий мус - це чудові ласощі, що створюють відчуття справжнього свята. Для приготування мусу зазвичай беруть гіркий шоколад, але деякі господині змішують гіркий шоколад з молочним. У процесі приготування мусу важливо не збивати яєчні білки дуже сильно, коли верхівки піків падають, білки вже готові для введення в шоколадну суміш. Готовий мус можна зберігати в холодильнику до 2-х днів, накривши пергаментним папером. Його можна подати як десерт або використовувати при приготуванні бісквітного торта. Також мус можна подавати як сам по собі, так і разом з морозивом.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Шоколад гіркий — 200 г.
  2. 2. Лікер апельсиновий — 2 ст. л.
  3. 3. Масло вершкове — 100 г.
  4. 4. Яйце куряче — 3 шт.
  5. 5. Сіль — 0,1 ч. л.
  6. 6. Цедра апельсина — 1 ст. л.
  7. 7. Вершки 40% — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зняти апельсинову цедру, висушити, перемолоти в кавомолці, після чого замочити в мисці з лікером на 30 хвилин.

  2. Шоколад розламати на шматочки, викласти шматки шоколаду разом з нарізаним на шматки маслом в миску, поставити на водяну баню, розтопити, помішуючи до однорідної маси.

  3. Збити яєчні жовтки до загустіння. Прибрати з вогню шоколадну масу, вмішати в неї збиті жовтки, лікер разом з цедрою, міксером всю масу збити до однорідної консистенції. Остудити при кімнатній температурі.

  4. Окремо збити охолоджені вершки, в іншій мисці змішати білки з сіллю. Вмішати в шоколадну масу спочатку вершкову масу, після додати білкову, спочатку перемішати ложкою, потім за допомогою міксера.

  5. Викласти мус по креманкам, дати настоятися 15-20 хвилин, після чого можна подавати.