Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка російська картопля › Гніздечка з картоплі з грибами
Гніздечка з картоплі з грибами

Гніздечка з картоплі з грибами

У Вас залишилося картопляне пюре від вчорашньої вечері? Приготуйте з нього "гніздечка" з начинкою. Але повірте: ця страва коштує того, щоб зробити картопляне пюре спеціально для неї. Начинка для "гніздечок" може бути будь-якою. У нашому випадку - це обсмажені гриби з цибулею і петрушкою. Картопля та гриби - ідеальне поєднання продуктів, яке порадує Вас своїм смаком і ситністю. До столу приготовані "гніздечка з картоплі з грибами" можна подавати як самостійну страву, а можна - як гарнір до м'яса.

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Картопля — 800 г.
  2. 2. Свіжі гриби — 300 г.
  3. 3. Молоко — 70 мл.
  4. 4. Твердий сир — 50 г.
  5. 5. Ріпчаста цибуля — 100 г.
  6. 6. Вершкове масло — 30 г.
  7. 7. Петрушка — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити, залити водою, при закипанні посолити і відварити до готовності. Воду злити і зробити пюре, додавши вершкове масло і гаряче молоко.

  2. Дрібно нарізати цибулю і петрушку, гриби нарізати кубиками.

  3. На соняшниковій олії обсмажити цибулю, додати гриби, посолити, поперчити і смажити 15-20 хвилин.

  4. До грибів додати петрушку, перемішати, прибрати з вогню.

  5. На застелений папером для випічки лист викласти за допомогою кулінарного шприца (або ложки) картопляне пюре у вигляді гніздечок.

  6. У гніздечка додати грибну начинку і посипати сиром, натертим на дрібній тертці.

  7. Запікати в духовці, розігрітій до 180°С, 15-20 хвилин.