Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська алкоголь зима › Глінтвейн у мультиварці
 Глінтвейн у мультиварці

Глінтвейн у мультиварці

Дуже смачний і завжди актуальний напій вперше почали варити ще в Стародавньому Римі. Тоді вино змішували з різними прянощами, але не варили. А робити це почали вже в часи середньовіччя. Напій і зараз актуальний в Австрії, Швейцарії, та й багатьох інших країнах. А особливо на різдвяних базарах і святах на відкритому повітрі. Завдяки тому, що вино за рецептурою потрібно нагрівати до 70 градусів, такий напій добре зігріває в зимові морози. У деяких країнах це традиційний напій на Хеллоуїн. Хоча багато хто варить і п'є його просто так. Саме слово "глінтвейн" (або "глювайн") з німецької перекладається "як палаюче, гаряче вино".

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Червоне вино — 750 мл.
  2. 2. Апельсин — 1 шт.
  3. 3. Яблуко — 1 шт.
  4. 4. Цукор — 100 г.
  5. 5. Гвоздика — 3 шт.
  6. 6. Імбир — 2 г.
  7. 7. Кориця (порошок) — 2 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У чашу мультиварки налити вино.

  2. Додати цукор і фрукти, нарізані середніми кубиками. Останніми покласти спеції.

  3. Вибрати режим «пароварка» або «мультиповар» і готувати 15 хвилин при температурі 70°С.

  4. Дати напою настоятися 10-15 хвилин, процідити його через дрібне сито. Глінтвейн готовий до подачі на стіл!