Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка борошно › Ніжний кекс на кефірі
Ніжний кекс на кефірі

Ніжний кекс на кефірі

Найкраще, що може зробити хороша господиня для своєї родини – це приготувати домашню випічку. Завжди свіжа, ароматна і м'яка, вона куди краще магазинних тортиків і тістечок. Пропонуємо Вам рецепт смачних і ароматних кексиків з ванільним акцентом. Випічка, приготована на кефірі, виграшно відрізняється дивовижно ніжною і повітряною текстурою. До того ж, кефір допомагає знизити загальну калорійність кексів, в яких і так достатня кількість вершкового масла і борошна. Крім простоти, даний рецепт підкуповує своєю швидкістю. Один недолік: кекси з'їдаються до останньої крихти також швидко, як і готуються. Додайте в тісто трохи кориці – і приємний аромат цієї пряності запаморочить Вам голову.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Яйце куряче — 3 шт.
  2. 2. Кефір — 200 мл.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Масло вершкове — 100 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 400 г.
  6. 6. Розпушувач — 10 г.
  7. 7. Ванілін — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця збити з цукром і ваніліном. Масло нарізати кубиками і розтопити на водяній бані. Просіяти борошно з розпушувачем. Змішати обидві суміші і довести тісто до однорідної консистенції.

  2. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнити її на 2/3) і поставити в духовку. Випікати кекс близько 50 хвилин.