Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська другі страви осінь › Гассель - шведська картопля
Гассель - шведська картопля

Гассель - шведська картопля

Печена картопля "Гассель" - традиційна страва шведської кухні, до того ж страва святкова. Треба відзначити, що варіантів її приготування декілька: в розрізи картоплі закладають шматочки курячого філе або просто посипають тертим сиром, не закладаючи начинку, але тоді активно користуються спеціями і прянощами. "Гассель" може служити не тільки самостійною стравою, а й гарніром. У нашому варіанті в розрізи на картоплі додають часник, розмарин і вершкове масло. Завдяки положенному на картоплю сиру, вийдуть апетитні запечені скоринки. Подавати на стіл "Гассель" потрібно гарячим, посипавши зеленню.

Кількість порцій 5
Час приготування 45 хв

  1. 1. Картопля — 10 шт.
  2. 2. Вершкове масло — 50 г.
  3. 3. Сир гауда — 100 г.
  4. 4. Часник — 5 зубчиків
  5. 5. Розмарин — 2 гілочки
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Петрушка — за смаком
  9. 9. Соняшникова олія — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю, часник вимити і очистити. З картоплі зрізати невеликий шматочок з одного краю, так, щоб картоплю можна було поставити горизонтально.

  2. По всій довжині картоплі ножем зробити надрізи, не дорізаючи до краю 2 см.

  3. Часник розрізати на чотири половинки, вставити між розрізаними частинами картоплі.

  4. Посипати зверху розмарином і помістити його між часточками картоплі. Посолити, поперчити.

  5. Масло нарізати частинами, розмістити між часточками картоплі.

  6. Поставити картоплю у форму для запікання, змащену олією. Зверху на кожну картоплину покласти по скибочці сиру.

  7. Запікати в попередньо розігрітій до 200°C духовці 40 хвилин. Посипати петрушкою.