Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий європейська осінь › Часник в олії з травами
Часник в олії з травами

Часник в олії з травами

Все геніальне – просто. Прочитавши цей дохідливий рецепт, Ви в цьому переконаєтеся. Пряний часник в олії з чебрецем, шавлією і м'ятою – готується просто, з'їдається швидко, тому що дуже смачно, ароматно і корисно. Витративши мінімум зусиль і часу, Ви отримаєте прекрасне доповнення практично до будь-якої страви або чудову самостійну закуску. Часничок прям з олією можна додавати в овочеві салатики в якості пікантної заправки, можна поливати їм м'ясні стейки, рибу або вмочати скибочки свіжого хліба. А найголовніше: часник в олії з травами із великим успіхом замінить свіжий часник і будь-які спеції, а сама страва вийде в рази ароматніше і духмяніше. Спробуйте і не пошкодуєте.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Часник — 1 кг.
  2. 2. Сіль — 1 ст. л.
  3. 3. М'ята — 1 ст. л.
  4. 4. Чебрець — 1 ч. л.
  5. 5. Шавлія — 1 ч. л.
  6. 6. Оливкова олія — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити часникові зубчики, помити і покласти їх в одну велику банку разом з сіллю, рубаною м'ятою, листочками чебреця і шавлією. Добре струсити банку, щоб трави і часник перемішалися.

  2. Закрити банку поліетиленовою кришкою і поставити на 3 дні в темне місце.

  3. Через три дні перекласти часник в невеликі 100-200 мл. баночки з гвинтовими кришками і залити олією. Зберігати в холодильнику.