Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка борошно › Кекси з родзинками
Кекси з родзинками

Кекси з родзинками

Кекси мають давню історію. Перший рецепт кексу можна знайти в стародавньому Римі , коли гранат , горіхи і родзинки змішувалися в ячмінному пюре. Сама ж назва " кекс " виникло в Середні століття від словосполучень « фрукти » і « пиріг». Починаючи з шістнадцятого століття , коли цукор став відкриттям завдяки Колумбу і поставлявся з американських колоній в Європу , кекси стали дуже популярні. Кекси стали популярні по всій Європі , але рецепти їх приготування різноманітні і в різних країнах залежать від місцевих інгредієнтів. Сьогодні ми вам запропонуємо спекти традиційний кекс з родзинками. Він порадує вас і ваших рідних сьогодні .

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Цукор — 200 г.
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Кефір — 200 мл.
  4. 4. Родзинки — 125 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 450 г.
  6. 6. Сода — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Родзинки промити і залити окропом. Яйця змішати з цукром, додати кефір. Додати родзинки і перемішати. Борошно просіяти з содою і всипати в тісто, помішуючи.

  2. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.