Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська фрукти весна › Фруктовий маковий пиріг
Фруктовий маковий пиріг

Фруктовий маковий пиріг

Пироги у багатьох асоціюються з дитинством, коли мама чи бабуся подавала до чаю теплі шматочки смачної домашньої випічки. Які ж це були незабутні ласощі! Ми виросли - і тепер самі тішимо своїх рідних схожими солодощами. У пирозі, який ми вам пропонуємо, приємно поєдналися фрукти з маком. Як відомо, корисними вітамінами та мінералами насичені всі ці інгредієнти. До того ж фрукти ви можете самі обрати на свій смак або залежно від пори року. Мандаринки, які ми вам пропонуємо покласти в цей пиріг, додадуть йому незвичайний цитрусовий аромат і особливу пікантність. А мак зробить його більш м'яким та особливим.

Кількість порцій 20
Час приготування 185 хв

  1. 1. Борошно — 320 г.
  2. 2. Цукор — 105 г.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Дріжджі — 20 г.
  5. 5. Молоко — 690 мл.
  6. 6. Вершкове масло (або маргарин) — 160 г.
  7. 7. Мак — 500 г.
  8. 8. Мед — 40 г.
  9. 9. Мандарини (фрукти) у власному соку або сиропі — 450 г.
  10. 10. Порошок для приготування пудингу — 1 шт.
  11. 11. Яйця — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. 300 г. борошна змішати з 25 г. цукру і дрібкою солі, в середині зробити невелике заглиблення. Дріжджі змішати з 4 ст. л. теплого молока, викласти в заглиблення, перемішати з невеликою кількістю борошна. Прикрити чим-небудь, залишити в теплому місці на 15 хвилин.

  2. Додати до борошна з дріжджами 40 г. м'якого вершкового масла і 140 мл. теплого молока, замісити однорідне тісто, залишити в теплому місці ще на 30 хвилин.

  3. Розкачати тісто на злегка присипаній борошном робочій поверхні, викласти на змащене жиром або маргарином деко.

  4. Мак перемішати з рештою молока, додати мед, розподілити отриману суміш по тісту, залишити ще на 15 хвилин. Злити рідину з мандаринів, розподілити їх по маковій начинці.

  5. Для заливки приготувати пудинг з молоком, що залишилося, без додавання цукру, зняти з вогню, дати охолонути. Яйця розбити, відокремивши білки від жовтків.

  6. Вершкове масло, що залишилось, розтерти з цукром, що залишився і жовтками до кремоподібного стану, поступово вмішати пудинг. Білки збити до стоячої піни, обережно вмішати в заливку, розподілити отриману суміш по тісту.

  7. Запікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці близько 40-45 хвилин до золотистої скоринки. Витягнути, дати трохи охолонути, подавати до столу, нарізавши порційними шматочками.