Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська другі страви › Риба, запечена в сметані, з картоплею та грибами
Риба, запечена в сметані, з картоплею та грибами

Риба, запечена в сметані, з картоплею та грибами

Приготувати страву, як у ресторані, за двадцять хвилин - простіше простого. Не вірите? Тоді пропонуємо вам рецепт риби, запеченої в сметані, з картоплею та грибами. Для цієї страви потрібно трохи інгредієнтів, крапельку фантазії і гарного настрою. За допомогою цієї страви ви знайдете шлях до серця будь-кого. Серед великої кількості риби, сметани і сиру картопля буде ніжною, як ніколи. Вона буде просто танути в роті. Ця страва дуже ситна, тому маленький, проте ласий шматочок стане вам відмінним обідом або вечерею. Риба прикрасить також і святковий стіл. Смачний аромат страви ще довго буде нагадувати всім жителям будинку про смачну вечерю.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Філе риби — 500 г.
  2. 2. Картопля — 800 г.
  3. 3. Сметана — 200 г.
  4. 4. Гриби — 200 г.
  5. 5. Яйце куряче — 2 шт.
  6. 6. Сир — 25 г.
  7. 7. Борошно пшеничне — 25 г.
  8. 8. Олія рослинна — 25 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу помити, додати сіль, перець і нарізати невеликими шматочками. На пласку тарілку просіяти борошно. Сковороду з рослинною олією розігріти. Шматочки риби обваляти в борошні і обсмажити до золотистої скоринки.

  2. Картоплю помити, очистити і нарізати скибочками. Гриби помити і нарізати кубиками. Обсмажити гриби і картоплю на сковороді. Сир натерти на тертці.

  3. Духовку розігріти до 180°C градусів. Сметану нагріти в каструльці, довести до кипіння і додати (відразу ж розмішуючи) чайну ложку борошна. Потім додати 5 г. вершкового масла і постійно помішуючи довести соус до загустіння.

  4. Яйця зварити в круту. Потім охолодити і нарізати скибочками. Рибу укласти на сковороду, на кожен шматочок покласти скибочку яйця і гриби. Зверху викласти скибочки картоплі, залити сметанним соусом і посипати сиром. Поставити сковороду в духовку і випікати близько 7 хвилин.