Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська пасха › Великодній яєчний суп
Великодній яєчний суп

Великодній яєчний суп

Великодній яєчний суп - страва дієтична, легка і дуже смачна. У цій страві є і необхідні калорії, які подарують організму заряд бадьорості, а також овочі, що дають нам вітаміни. Особливою цю страву робить пряність, шафран - дарує специфічний, але дуже цікавий і приємний аромат, а також привносить гіркоту в суп. До речі, саме шафран згадується ще в Старому Завіті.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Цибуля-порей — 1шт
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Перець — за смаком
  4. 4. Помідор — 2шт
  5. 5. Олія рослинна — 2 ст. л.
  6. 6. Кріп — пучок
  7. 7. Мелений шафран — за смаком
  8. 8. Яйця — 6шт
  9. 9. Картопля — 4шт
  10. 10. Часник — 4 зубчики
  11. 11. Смужка апельсинової цедри — 1шт
  12. 12. Ріпчаста цибулина — 1шт
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З помідорів зняти шкірку. Нарізати м'якоть тонкими часточками, видаливши насіння. Картоплю і цибулю очистити і нарізати кубиками, часник і кріп подрібнити. Порей нарізати кільцями.

  2. У каструлі обсмажити на олії цибулю і порей протягом 4 хв. Влити 1,5 л. води, додати картоплю, часник, апельсинову цедру, шафран, сіль і перець. Довести до кипіння, варити 10 хв. Додати помідори і варити ще 10 хв.

  3. По одному розбивати яйця в чашку і переливати в бульйон. Готувати 4 хв. Розлити по тарілках так, щоб у кожній було по 1 яйцю. Посипати кропом.