Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська другі страви риба літо › Дорада, фарширована овочами
Дорада, фарширована овочами

Дорада, фарширована овочами

Цей рецепт - один із варіантів приготування доради. Дорада - риба з щільним, ніжним м'ясом, що має приємний солодкуватий смак. Ще одна кулінарна перевага цієї рибки - невелика кількість кісток. Риба в цілому і дорада зокрема є не тільки смачним, але і корисним продуктом. Саме корисні властивості доради поряд з її відмінними гастрономічними якостями зробили її візитною карткою багатьох світових кухонь. Готувати дораду можна різними способами, найсмачніше вона виходить, коли її готують цілою, як у запропонованому рецепті. До того ж, поєднання доради з овочами дуже гармонійне. Склад овочевих інгредієнтів можна змінювати.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Дорада — 1 кг.
  2. 2. Болгарський перець — 200 г.
  3. 3. Морква — 100 г.
  4. 4. Помідори — 2 шт.
  5. 5. Ріпчаста цибуля — 100 г.
  6. 6. Лимон — 1 шт.
  7. 7. Зелень — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — 70 мл.
  9. 9. Часник — 2 зубчика
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно нарізати цибулю.

  2. Моркву натерти на середній тертці.

  3. Перець очистити від насіння, дрібно нарізати.

  4. Помідори дрібно нарізати.

  5. Зелень нарізати дрібно.

  6. На соняшниковій олії (20 мл.) обсмажити цибулю. Додати моркву і трохи обсмажити.

  7. Додати перець, смажити 3-4 хвилини.

  8. Потім додати помідори і обсмажувати все разом 2-3 хвилини.

  9. Додати зелень, посолити, поперчити, прибрати з вогню.

  10. Для соусу змішати масло (50 мл.) і видавлений через часниковий прес часник. Посолити, поперчити.

  11. Рибу почистити, видалити зябра і плавники. Нафарширувати овочами.

  12. Викласти у форму для запікання. Змастити соусом. Запікати при температурі 180°С протягом 35-40 хвилин. Подавати зі шматочками лимона.