Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська сир › Сирний пиріг з крихт
Сирний пиріг з крихт

Сирний пиріг з крихт

Судячи з назви, Ви можете подумати, що подібна випічка готується як пудинг із крихт – залишків недоїдених страв і продуктів. А ось і ні. Таке ім'я пиріг отримав завдяки цікавій технології приготування: у форму для випікання поверх сирної маси викладається подрібнена в порошок суміш із борошна та вершкового масла. Після приготування «верхівка» пирога нагадує поверхню з великою кількістю крихт, загалом – виглядає дуже ефектно і ошатно. Те, що потрібно для святкового столу і прийому гостей. Оскільки серединка складається із кисломолочного сиру, випічка виходить дуже ніжною, повітряною і пористою, а кожен шматочок тане в роті. Приготуйте цю смакоту і переконайтеся в цьому самостійно.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 400 г.
  2. 2. Масло вершкове — 150 г.
  3. 3. Кисломолочний сир — 300 г.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Цукор — 200 г.
  6. 6. Ванілін — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяне борошно і заморожене масло подрібнити в крихту. Додати цукор і ванілін. Довести все до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C.

  2. Сир протерти через сито, додати трохи цукру і яйце. Трохи збити міксером. У форму для випічки викласти шар крихт (2/3), потім начинку і знову крихти. Поставити форму в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.