Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська борошно вечеря › Сирний пиріг з виноградом
Сирний пиріг з виноградом

Сирний пиріг з виноградом

Сирний пиріг - це ватрушка, але дуже велика. Таким можна нагодувати всю сім'ю за вечерею, ще й декількох друзів. Особливість такого пирога в тому, що він буде м'якішим на смак, ніж звичайний пиріг з тіста. Адже сир надає йому ніжності і легкості. Виноград же додає особливу пікантність страві. Його кислинка додасть пирогу незвичайний смак - він буде не занадто солодким, але в цей же час смачним. Зазначимо й те, що виноград можна замінити будь-якою іншою ягодою, яку ви полюбляєте. Радуйте своїх близьких таким чудовим пирогом.

Кількість порцій 8
Час приготування 85 хв

  1. 1. Борошно — 225 г.
  2. 2. Сир — 250 г.
  3. 3. Цукор — 175 г.
  4. 4. Яйця — 3 шт.
  5. 5. Олія рослинна — 100 мл.
  6. 6. Розпушувач для тіста — 10 г.
  7. 7. Сіль — 3 г.
  8. 8. Крупа манна — 50 г.
  9. 9. Виноград — 400 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сир з'єднати з цукром (50 г.), сіллю, 1 яйцем, олією, борошном, розпушувачем і замісити тісто. Надати йому форму кулі, загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.

  2. У цей час приготувати начинку. Для цього лимон помити, натерти на дрібній тертці цедру. Яєчні жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з частиною цукру (75 г.) і лимонною цедрою, додати сир і манну крупу.

  3. Білки збити з цукром, що залишився (50 г.) в пишну стійку піну і обережно ввести в сирну масу. Форму для пирога змастити маслом. Дістати з холодильника тісто, розкачати, укласти в підготовлену форму.

  4. Духовку розігріти до 200°C градусів. На тісто викласти рівномірним шаром начинку і красиво укласти виноград. Якщо виноград з кісточкою, то ягоди необхідно розрізати навпіл і видалити кісточки.

  5. Поставити пиріг в розігріту духовку і знизити температуру до 180°C градусів. Випікати близько 30-40 хвилин до золотистого кольору. Перевірити готовність зубочисткою. Готовий пиріг охолодити і, за бажанням, посипати цукровою пудрою.