Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська борошно вечеря › Кекс із шампанським та обліпихою
Кекс із шампанським та обліпихою

Кекс із шампанським та обліпихою

Найкраща випічка завжди домашня. Тому що вона приготована спеціально, щоб радувати вас і ваших рідних, піднімати їм настрій і дарувати радість. Тому все частіше жінки скуповують кулінарні журнали, нишпорять в інтернеті в пошуку чогось новенького і смачненького. Саме тому ми вам і пропонуємо рецепт смачного кексу з незвичайними наповнювачами - з обліпихою. Цей цікавий смак ягід не тільки подарує вам загадковий смак пирога, але і коли ви дізнаєтеся про корисні властивості обліпихи, ви відразу ж захочете спробувати зробити випічку. Адже в цих ягодах так багато вітамінів, що й не перелічиш всі. До того ж дуже корисні ягоди обліпихи для нервової системи. Так що пиріг у вас вийде не тільки смачний, але і цілющий.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно — 130 г.
  2. 2. Цукор — 170 г.
  3. 3. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Шампанське — 100 мл.
  6. 6. Вершкове масло — 45 г.
  7. 7. Яйця (білки) — 4 шт.
  8. 8. Лимон (цедра) — 1 шт.
  9. 9. Заморожена обліпиха — 200 г.
  10. 10. Цукрова пудра — 100 г.
  11. 11. Сік лимона — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У глибоку миску просіяти борошно з сіллю і розпушувачем. Збити 2 яєчних білка з цукром і дрібкою солі.

  2. В окремій мисці вінчиком розтерти 2 яєчних жовтки з вершковим маслом. Додати шампанське і цедру лимона.

  3. Акуратно домісити збиті білки. У самому кінці додати заморожені ягоди обліпихи.

  4. Розподілити тісто по двох формочках, ретельно змазаним вершковим маслом, присипати борошном.

  5. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 50 хвилин при температурі 175°C. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.

  6. Дати готовому кексу охолонути 15-20 хвилин.

  7. Змішати цукрову пудру з лимонним соком. Полити готовою глазур'ю остиглий кекс.