Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Кекс із шампанським та обліпихою

Кекс із шампанським та обліпихою

Найкраща випічка завжди домашня. Тому що вона приготована спеціально, щоб радувати вас і ваших рідних, піднімати їм настрій і дарувати радість. Тому все частіше жінки скуповують кулінарні журнали, нишпорять в інтернеті в пошуку чогось новенького і смачненького. Саме тому ми вам і пропонуємо рецепт смачного кексу з незвичайними наповнювачами - з обліпихою. Цей цікавий смак ягід не тільки подарує вам загадковий смак пирога, але і коли ви дізнаєтеся про корисні властивості обліпихи, ви відразу ж захочете спробувати зробити випічку. Адже в цих ягодах так багато вітамінів, що й не перелічиш всі. До того ж дуже корисні ягоди обліпихи для нервової системи. Так що пиріг у вас вийде не тільки смачний, але і цілющий.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно — 130 г.
  2. 2. Цукор — 170 г.
  3. 3. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Шампанське — 100 мл.
  6. 6. Вершкове масло — 45 г.
  7. 7. Яйця (білки) — 4 шт.
  8. 8. Лимон (цедра) — 1 шт.
  9. 9. Заморожена обліпиха — 200 г.
  10. 10. Цукрова пудра — 100 г.
  11. 11. Сік лимона — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У глибоку миску просіяти борошно з сіллю і розпушувачем. Збити 2 яєчних білка з цукром і дрібкою солі.

  2. В окремій мисці вінчиком розтерти 2 яєчних жовтки з вершковим маслом. Додати шампанське і цедру лимона.

  3. Акуратно домісити збиті білки. У самому кінці додати заморожені ягоди обліпихи.

  4. Розподілити тісто по двох формочках, ретельно змазаним вершковим маслом, присипати борошном.

  5. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 50 хвилин при температурі 175°C. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.

  6. Дати готовому кексу охолонути 15-20 хвилин.

  7. Змішати цукрову пудру з лимонним соком. Полити готовою глазур'ю остиглий кекс.