Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий духовка сир › Хрусткі сирні пиріжки
Хрусткі сирні пиріжки

Хрусткі сирні пиріжки

Смачні, м'які пиріжки з хрусткою скоринкою, усередині яких солененький сир фета з м'ятою. У начинку також за смаком можна додати будь-яку свіжу зелень. Але м'яту виключати не варто, вона надає особливий аромат звичайним пиріжкам. Подавати їх краще теплими, буде набагато смачніше. Якщо ви прагнете внести щось своє в рецепт, то прийміть до уваги наступні поради. По-перше, як «родзинку», можна додати кунжутне насіння. Для цього перед тим, як ставити пиріжки в духовку, змастіть їх поверхню збитим яйцем і посипте кунжутом. Тоді у пиріжків буде блискуча поверхня із золотистим насінням. Також не найгіршим варіантом буде присипати пиріжки дрібно тертим сиром і дати йому гарненько підрум'яниться.

Кількість порцій 12
Час приготування 40 хв

  1. 1. Тісто листкове — 450 г.
  2. 2. Сир фета — 200 г.
  3. 3. М'ята свіжа — 20 г.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Масло вершкове — 15 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'яту помити, просушити і подрібнити. Змішати сир фета, яйця, м'яту і подрібнити все в блендері до однорідного стану. Розігріти духовку до 180°C.

  2. Тісто повністю розморозити (якщо воно заморожене). Тонко розкачати тісто і розрізати на прямокутники (18 х 8 см). Змастити тісто вершковим маслом, в кут кожної смужки покласти третину начинки і скрутити трикутником. Викласти пиріжки на деко, застелене пергаментним папером, і поставити в духовку. Випікати близько 20 хвилин.