Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка борошно › Печиво «Гудзики»
Печиво «Гудзики»

Печиво «Гудзики»

Дуже часто в книгах про психологію взаємин батьків з дітьми можна зустріти пораду про те, щоб батьки частіше готували з дітьми. Але не прості страви, а цікаві. І часто такого роду печиво у вище зазначених ситуаціях приводять у приклад. Приготування печива «гудзиків» для ваших дітей стане дійсно захоплюючим процесом. Адже це дуже цікаво вирізати такі гудзички. Щоб трохи налагодити процес, вирізати можна кришками, наприклад, внутрішнє коло можна зробити кришкою від звичайної пляшки. Можна приготувати і солодке і солоне печиво, звичайне або з додаванням какао і спецій.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Масло вершкове — 100 г.
  3. 3. Цукор — 80 г.
  4. 4. Жовток яєчний — 2 шт.
  5. 5. Цукор ванільний — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати розм'якшене вершкове масло і трохи збити вінчиком. Додати просіяне борошно і замішати тісто. Скачати тісто в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 20 хвилин.

  2. Дістати тісто, розкачати в пласт товщиною близько 0,5 см. Вирізати кружечки, всередині кожного витиснути (не прорізаючи до кінця) кружечки меншого діаметру. У кожному «гудзику» зробити по 4 дірочки.

  3. Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером. Викласти на нього заготовки з тіста і поставити в духовку. Випікати печиво близько 20 хвилин.