Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий вегетаріанські страви › Печиво з абрикосами та лимонною глазур'ю
Печиво з абрикосами та лимонною глазур'ю

Печиво з абрикосами та лимонною глазур'ю

Що може бути краще, ніж печиво, зроблене своїми руками? Воно набагато смачніше, солодше і навіть корисніше, ніж з магазину. Його можна зробити так багато, як вам потрібно, і пригощати ним своїх діток, друзям подавати до чаю, та й самому побалувати себе смакотою. Таке печиво сподобається дітям, особливо завдяки незвичайному своєму вигляду. Воно схоже на яєчню. Можна влаштувати різні забави, а призами буде ось таке цікаве печиво. Абрикос надає йому соковитості і свіжості, а лимонна глазур робить печиво не занадто солодким. До того ж готується воно дуже швидко, так що діткам чекати не доведеться. Тому можете сміливо прямо зараз відправлятися робити це смішне і смачне печиво.

Кількість порцій 12
Час приготування 35 хв

  1. 1. Масло вершкове — 100 г.
  2. 2. Цукор — 80 г
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Молоко — 1 ст. л.
  5. 5. Борошно — 250 г.
  6. 6. Абрикоси — 800 г.
  7. 7. Цукрова пудра — 120 г.
  8. 8. Лимон — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло розм'якшити і міксером збити з цукром.

  2. Продовжуючи збивати, додати яйце і молоко.

  3. Просіяти борошно і змішати з яєчно-масляною сумішшю. Замісити м'яке тісто.

  4. На присипаному борошном столі розкачати тісто в пласт товщиною близько 3-4 мм.

  5. Вирізати з нього кружечки діаметром близько 6 см.

  6. Розігріти духовку до 180ºС.

  7. Деко застелити пергаментом, викласти на нього кружечки з тіста. Поставити в духовку на 12-15 хв.

  8. Залишити печиво на деко на 10 хв., потім перекласти на решітку і повністю охолодити.

  9. Половинки абрикосів викласти на паперові рушники, дати їм обсохнути.

  10. Для глазурі в цукрову пудру додавати потроху лимонний сік, перемішуючи виделкою.

  11. Нанести глазур на кожне печиво. У центр печива покласти половинки абрикос. Дати глазурі застигнути.